‘MOOIE WEDSTRIJD TEGEN E&O VOOR HERSTART’

Ondanks al het EK-geweld de afgelopen weken, met de fraaie prestaties van onze nationale ploeg, gaat ook de competitie in de eredivisie gewoon door. Met zaterdag in Emmen de belangrijke uitwedstrijd voor het Haagse WHC/Hercules tegen E&O op het programma. Thimo Bakker is na een schorsing weer van de partij bij het Combinatieteam. ,,En dat is een mooie wedstrijd om weer terug te keren in zo’n topper”, zegt hij enthousiast.

De 20-jarige Bakker, werkzaam als personal trainer bij Family Sports in Wateringen, moest een schorsing van drie wedstrijden uitzitten. Een zware straf, die hij opliep in de bekerwedstrijd tegen Opleidingsteam Quintus.

Bakker nog even over het incident: ,,Het was een ongelukkige actie zonder opzet in de snelle tegenaanval van Quintus. We hebben de beelden en een verweer naar de handbalbond gestuurd, maar helaas heeft de strafcommissie toch besloten voor zo’n lange schorsing. Erg veel, drie wedstrijden, maar het was niet anders.”

EXTRA VEEL ZIN

Hoekspeler Thimo Bakker is blij, dat hij zaterdag juist in de partij tegen E&O weer kan aantreden. ,,Nu die schorsing voorbij is, heb ik extra veel zin om weer een wedstrijd te spelen. Dit is een mooie herstart voor mij. En hopelijk ook weer met veel publiek op de tribunes. De vorige wedstrijd speelden we thuis gelijk, dus om nu de punten uit Emmen mee naar huis te nemen, zou een mooie prestatie zijn. Het wordt zwaar, maar ik geef ons toch wel een kans. De overwinning tegen GHV heeft ons goed gedaan. De moraal is weer terug in de ploeg.”

Bakker realiseert zich, dat het seizoen niet zo vlekkeloos verloopt als vooraf was gedacht. ,,We hadden gehoopt met de top-5 ploegen te kunnen meedoen. Door de vele blessures en covid hebben we helaas een paar mindere wedstrijden gespeeld. Maar ik ben ervan overtuigd, dat we nog wel een aantal wedstrijden gaan winnen als we weer compleet zijn.”

PERSPECTIEF

Ook trainer/coach Bart de Koning klampt zich vast aan de goede wedstrijd die in Goirle werd afgewerkt. ,,Vooral de manier waarop wij handbalden, biedt perspectief voor de toekomst. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in en als wij alles geven en het zit een beetje mee, dan kunnen we iedereen verrassen. Ook E&O. De motivatie is optimaal.”

Hij vervolgt: ,,E&O heeft een behoorlijk complete ploeg. Dat bleek ook al in de eerste wedstrijd. Strijdbaar, ervaring en jonge spelers. Een goede mix. De nederlaag tegen BFC is, denk ik, een minder grote misser dan het lijkt. BFC is ook een erg goede ploeg.”

Er zijn bij WHC/Hercules geen Coronagevallen op dit moment. Toch moet De Koning zaterdag nog steeds een aantal belangrijke spelers missen door blessures. Jari van de Moosdijk, Michel van Beijnum, Tom Scheepmaker, Maxime Badji en al langer Stefan Coster ontbreken.

De Koning: ,,Dat is jammer en het wordt dus weer puzzelen. Voor ons geldt nu met al die blessures en gelet op de stand, een bescheiden houding aan te nemen. We moeten voor elke wedstrijd knokken en zo punten sprokkelen. E&O is in Emmen nog nooit een makkie geweest en dat zal nu ook zeker niet zo zijn.”

AD SPORT/PETER LOTMAN


foto: Ilja Vlietstra, IMV-fotografie


Wie stapt er zaterdag in de bus? 

Zaterdag gaan we met de bus naar Drenthe! Wij kunnen best wat verbale ondersteuning gebruiken en jullie zijn natuurlijk van harte welkom, ook om mee te reizen in de bus. Wel belangrijk om te weten dat je QR code wordt gecontroleerd bij het instappen van de bus. Aanmeldingen graag even via een facebook chat naar de Hercules pagina. Dan zorgen wij voor de rest. Mocht je meegaan: verzamelen voor de bus uiterlijk 16.40 uur op Boswijk en vertrek 16.45 uur!