Regelmatig vragen we hoe de handballers in onze Haagse/Westlandse regio deze moeilijke tijd doorkomen. Na Donny Vink, Rick van Ravesteijn, Caspar Hovingh, Esther de Vos, Collin de Vette, Luca Baak, Marc de Vreede, Nicole van Meteren, Celine Michielsen, Ubbo Starrenburg, Yannick Boers, Tom Scheepmaker, Danick Snelder, Koen Houdijk, Jonah Baak, Paulien Barendrecht, Thierry van Zundert, Paul Vis en Angelique van Duijvenbode/Max de Maat, dit keer Tim Frenk van WHC/Hercules.

Zoals de meeste sporters mist ook de 24-jarige Tim Frenk van B&B Healthcare WHC/Hercules zijn geliefde handbalsport heel erg. ,,Niet alleen de sport zelf, maar ook de activiteiten er omheen zijn een groot gemis. Zoals het gezamenlijk een drankje doen in de kantine. Al die sociale gebeurtenissen zijn helaas weggevallen.”

Toch probeert de hoekspeler van de Haagse eredivisieclub zichzelf in conditie te houden.

,,Ik blijf fit door het volgen van het gemaakte krachtschema dat aan ons is gegeven door de fysiotherapeut van de club. De training bestaat uit twee keer per week conditietraining en tweemaal per week krachttraining. Zelf vind ik het af en toe ook lekker om even op doel te schieten op de buitenvelden bij de sporthal Boswijk.”

Ook buiten het handballen om behoeft Tim Frenk zich niet te vervelen.

,,Ik ben overdag vooral bezig met mijn studie Maritiem Officier. Dat is een grote passie van mij, dus daar besteed ik veel aandacht aan. Verder doe ik allerlei extra werk wat mij wordt gevraagd bij de bezorgdienst van de Jumbo. Daar werk ik normaal al regelmatig en in deze tijd is het daar natuurlijk extra druk. Ik kan dus flink aan de slag met al die bestellingen.”

Als Frenk terugkijkt op het afgelopen seizoen heeft hij dubbele gevoelens.

,,Ik vind, dat wij in de eredivisie als team een heel sterke eerste seizoenshelft hebben gespeeld. Onder leiding van coach Zsigmond Makay hebben wij als Combinatieteam goede resultaten geboekt. Het was een seizoen met mooie resultaten. Met als hoogtepunten de overwinning op Hellas aan de Laan van Poot. En de overwinning op kampioen Quintus bij ons thuis. Onvergetelijke wedstrijden.”

Frenk is ook zelfkritisch: ,,Ik kijk zelf eerlijk gezegd terug op een matig seizoen. Ik heb de competitie gelukkig wel heel sterk kunnen afsluiten tegen Lions 2 en BFC. Verder baal ik ervan, dat ik er een tijdje heb uitgelegen door een scheur in mijn enkelband. Het moeten toekijken vanaf de tribune is echt niet iets wat voor mij is weggelegd.”

De trefzekere hoekspeler, snelle break-outloper en prima verdediger kijkt uit naar het nieuwe seizoen. Het kan nog even duren, maar hij staat te popelen om weer te kunnen beginnen.

,,Ik verwacht dat wij in het nieuwe seizoen sterk gaan presteren. Met de nieuwe trainers/coaches Bart de Koning en Richard Rijkens krijgt het team weer een nieuwe, sterke impuls. Dat is altijd goed voor een ploeg. Een tijdje terug hebben we met Bart en Richard een gesprek gehad via Zoom. De presentatie met daarin de plannen voor aankomend seizoen spreken mij heel erg aan. Hun visie op hoe zij willen gaan spelen, past goed bij onze ploeg. Ik heb dan ook alle vertrouwen in deze twee nieuwe trainers.”

Welke resultaten dat in de nieuwe, uitgebreide competitie gaat opleveren, is uiteraard afwachten.

Tim Frenk vol optimisme: ,,Na het net mislopen van het linkerrijtje afgelopen seizoen, zijn wij het onszelf verplicht nog beter te presteren. Met dit team moet dat ook kunnen lukken. We zijn alleen maar sterker geworden, met veel ervaring en veel jonge talenten. Dat is een mooie mix. Ik schat ons zeker in bij de beste drie teams van de eredivisie.”

AD SPORT/PETER LOTMAN