Beste leden, ouders en supporters,

Als bestuur gaan we er voorzichtig vanuit dat het jaar 2021 een beter jaar wordt om het mooie handbalspel te spelen. Het is erg vervelend om elke keer te moeten vertellen: ‘dit kan niet, dat mag niet en je moet je wel netjes aan de regels houden’. Maar het is de Hercules leden en vrijwilligers wel gelukt om in de periode van “er kan en mag niets” toch nog iets te organiseren. Kleinschalig en keurig binnen de regels maar deze tekenen van leven zijn heel waardevol voor de vereniging. Ik nodig alle leden, vrijwilligers en ouders uit om de komende tijd creatief met ons mee te denken hoe we activiteiten kunnen organiseren die ons in beweging houden en wat plezier brengen in deze lastige tijden. Wat Hercules betreft behoeft dat zich niet te beperken tot alleen de leden maar is iedereen die hieraan mee wil doen welkom om lekker mee te bewegen.

Zodra het weer kan, staan we natuurlijk klaar om de handbalactiviteiten op te starten. Laten we hopen dat de maatregelen van het kabinet aanslaan en we stap voor stap weer kunnen opbouwen. We moeten nog wel even volhouden met elkaar en netjes de regels volgen. Als voorproefje organiseren we voor de jeugd wat buitenactiviteiten op de woensdagmiddag.

We zitten als vereniging zeker niet stil want zonder dat jullie het zien, gebeuren er in de achtergrond een aantal activiteiten. De TC is in samenwerking met Esmee, Wesley en Alex druk bezig om plannen te maken en uit te werken die Hercules een duw in de goede richting geven. We zijn erg blij met de hulp van WSDH, de Haagse stichting waar Esmee, Wesley en Alex voor werken. We hopen binnenkort een mooi verhaal hierover te kunnen delen met jullie allemaal. Ook de damesselectie had geweldig mooi nieuws. Het is Maaike Friggen gelukt om bij haar werkgever ING een mooi bedrag te krijgen waarmee er voor de damesselectie en de jeugd leuke dingen geregeld kunnen worden. Helemaal top dit soort acties.

Wellicht hadden jullie gezien dat de topsportcompetities weer opgestart mochten worden. Een lobby van het NOC NSF bij het kabinet heeft hiervoor gezorgd. Ons eerste herenteam uitkomend in de Eredivisie kwam hiervoor in aanmerking. In afstemming met alle (topsport)verenigingen en het NHV is inmiddels besloten om pas op de plaats te maken. De competitie wordt niet uitgespeeld en er zal geen promotie en/of degradatie plaatsvinden. Zodra het weer kan, zal Hercules de activiteiten weer opstarten. Het NHV organiseert vanaf begin april een alternatieve competitie. Hier later meer over.

Passen en meten is het voor de Penningmeester. Er gebeurt van alles in onze financiële omgeving. Er vallen kosten weg, gaan kosten door, krijgen subsidies en inkomsten vallen weg. We proberen er bovenop te zitten als bestuur maar het is bijna onmogelijk om de komende periode te kunnen overzien. Zodra we weten wanneer we weer wat mogen en inzicht hebben tot hoelang we doorhandballen, kunnen we de balans opmaken. Zoals in de ledenvergadering aangegeven zullen we ook zeker aandacht hebben om de leden recht te doen en hun waar te geven voor de betaalde contributies. We komen hier later in het seizoen uitgebreid op terug.

Den Haag Topsport is een partner van Hercules (WHC/Hercules) en ondersteunt de vereniging en alle andere Haagse Topsportverenigingen in het (door)ontwikkelen van de sport. Er ligt een ambitieus Haags sportakkoord wat nu samen met de clubs verder ingevuld wordt. Hercules ontvangt ondersteuning op de talentontwikkeling, marketing en communicatie en samenwerking met de andere topsportverenigingen. Het doel is de Haagse topsport structureel te laten aansluiten bij de top van Nederland en een podium te bieden voor de Haagse supporters. Hercules doet daar graag aan mee.

Bestuur Hercules,
Martin Swikker