Het kabinet is 28 april gestart met versoepelen van coronamaatregelen en heeft in het openingsplan aangekondigd dat er 11 en 26 mei meer mogelijkheden kunnen ontstaan voor de sport. 16 juni en 7 juli gaan ze de laatste stappen zetten om meer mogelijk te maken op de sportvelden.

Handballend de zomervakantie in
Wat betekent het openingsplan voor Hercules, voor onze jeugdleden, de jong volwassenen en de plus 27 leden? Hopelijk heel veel en het is het droombeeld van het bestuur dat we met z’n allen handballend de zomervakantie in kunnen. Aan ons zal het niet liggen, de commissies zijn er klaar voor en we zullen alle teamverantwoordelijken informeren over de mogelijkheden die ontstaan.

Natuurlijk zullen we alles zorgvuldig opstarten en rekening houden met de beperkingen die er nog steeds zullen gelden. Maar laten we vooral uitkijken naar het weer spelen van wedstrijden. Het NHV heeft nog steeds alles klaarstaan om eind mei een alternatieve competitie op te starten. Dit zou betekenen dat alle teams nog een 6-tal competitiewedstrijden kunnen spelen.

Omdat de data met versoepelingen elkaar kort opvolgen zullen we alert moeten zijn om er voor te zorgen dat, indien er meer mogelijk is, we ook fysiek klaar zijn om weer het veld op te gaan. Samen met de TC zullen we de voorbereidingen hiervoor treffen zodat alle spelers zich weer kunnen voorbereiden op wedstrijden.

Afhankelijk van de ontwikkelingen
Helaas zijn de ontwikkelingen van het virus grillig en is het kabinet daar ook van afhankelijk voor het mogelijk maken van meer activiteiten in de sportwereld. Laten we positief blijven, dromen over handbalactiviteiten en met veel interesse de persconferenties volgen.

Spetterende afsluiting
Als we dan toch aan het dromen zijn, dan kijken we heel voorzichtig naar de mogelijkheden om dit ‘vreemde’ seizoen met een knal af te sluiten en op ons vertrouwde Boswijk een geweldig evenement te organiseren om dit vervelende jaar toch nog positief af te sluiten. Laten we hopen dat we dit nog net voor de zomervakantie kunnen beleven.

We hopen jullie snel weer op het veld te zien,

Het bestuur van Hercules