COMBINATIETEAM BLIJFT LANG IN HET SPOOR VAN KOPLOPER HOUTEN

De combinatieteams van WHC/Hercules spelen zowel met de hoofdmacht in de eredivisie als met het jeugdteam in de landelijke topklasse een vooraanstaande rol. Prestaties die het gevolg zijn van de visie van het bestuur én de gedegen aanpak van het technisch duo Wesley Hage/Nick Masmeijer. Maar de club wil méér en bouwt aan een topteam voor de komende jaren.

Om die reden heeft de sectie topsport besloten het contract met de coaches te verlengen. Hage en Masmeijer willen zelf ook graag door, dus de overeenkomst was snel beklonken. Hage: ,,Wij gaan vooral door, omdat er veel potentie in deze groep zit en vooral ook in de lichting eronder. Bovendien is de huidige ploeg hongerig en is bereid om meer uit zichzelf te willen halen.”

Voorzitter Martin Swikker van de ambitieuze club wil structureel aan een goede sportcultuur werken waarin de ontwikkeling van de sporters centraal staat op fysiek, mentaal en technisch vlak. ,,Op die manier kunnen we de komende jaren werken aan de volgende stappen in dit traject. De aanstormende talenten van de A-jeugd staan bovenaan in de landelijke jeugddivisie en zij sluiten regelmatig aan bij het eerste of het reserveteam. Dat is precies onze lange termijn visie. De huidige technische staf is een belangrijke schakel in dit proces.”

TALENTEN BLIJVEN

Hage kan melden, dat de spelers van het eerste team en de jeugdige talenten blijven. ,,Sommige spelers zijn wel benaderd, maar zij hebben tijdens de evaluatiegesprekken aangegeven vertrouwen te hebben in onze aanpak. Die talenten krijgen bij ons volop kansen en wij kunnen ze ook helpen bij de volgende stappen in hun ambities om hogerop te komen.”

Swikker nogmaals: ,,Met onze succesvolle jeugdteams gaan we door op de ingeslagen weg met veel en kwalitatief hoge trainingen. Voor de hoofdmacht wil de staf de strijd aangaan met de topploegen in de eredivisie. Ook daar gaat de trainingsintensiteit omhoog en schuiven de talenten door naar de selectie.”

Dat de aanpak van de jeugdteams vruchten begint af te werpen, bewijst de selectie van Daan van Vliet, Sil Klompé, Marijn van der Ree en Sten Maas voor de Jong Oranje selecties. De ook nog jonge selectie van het eerste team biedt de talenten ruim voldoende ambitieniveau  om hun kwaliteiten verder te ontwikkelen.


GEEN STUNT

Tegen koploper Houten leek het Combinatieteam zaterdag voor een stuntje te kunnen zorgen. In een vlotte en aantrekkelijke partij pakte de thuisclub bij de rust een 17-16 voorsprong. Ook bij 25-25 na vijfenveertig minuten kon het nog alle kanten op. Totdat Houten, dat over veel individuele kwaliteiten beschikt, genadeloos toesloeg naar 25-30 binnen acht minuten.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld, vooral ook omdat Houten over beduidend meer én betere wisselmogelijkheden beschikte. Zo spelend lijkt de Utrechtse formatie, die bekwaam en nadrukkelijk werd gecoacht door Job Reumer, over de beste papieren te beschikken om de titel te pakken in de eredivisie. Al hebben de Utrechtenaren nog wel een lastig uitprogramma voor de boeg. Na een hectische slotfase werd het uiteindelijk 29-33 voor Houten.

WEDSTRIJDRAPPORT

Amusementswaarde (****) : Beide ploegen waren lang aan elkaar gewaagd en het wisselende scoreverloop kwam het kijkplezier ten goede. WHC/Hercules speelde gedreven en kwam in de tweede helft een paar keer knap terug van een achterstand van drie doelpunten. De technische vaardigheid en de schotkracht van Houten gaf uiteindelijk de doorslag.

Scheidsrechters (****) : Stuur Carla van Dijk en Yvonne Wijtenburg naar welke wedstrijd dan ook en je kunt er van verzekerd zijn, dat de strijd volledig onder controle blijft. Resoluut optreden, geen gezeur accepteren en perfect de voordeelregel toepassen. Schwalbes en aanstellerij van de spelers zijn niet aan dit koppel besteed…

Beste Spelers: Bij het Combinatieteam speelde Jari van de Moosdijk een prima wedstrijd en was ook aanjager Koen Houdijk weer op dreef. Bij Houten vielen vooral de technisch vaardige Sem Klinkenberg en Bram Versteegden op.

Doelpunten WHC/Hercules: Koen Houdijk (6), Jari van de Moosdijk (5), Luca Baak (4), Ziggy Eijsenring (4), Thimo Bakker (4), Erwin Roeleveld (3), Mitch Giezeman (2) en Kjeld Meijnen (1).

Doelpunten Houten: Sem Klinkenberg (7), Bram Versteegden (6), Ruben de Bok (5), Nils Idema (4), Sam Tukker (4), Rogier Teewissen (3), Kyan van Berlo (2), Boy van Eijk (1) en Novica Radevic (1).

AD SPORT/PETER LOTMAN


Mitch Giezeman scoort fraai voor WHC/Hercules

Koen Houdijk probeert Mitch Giezeman in stelling te brengen

Jari van de Moosdijk wordt fel op de huid gezeten

Mark Broers probeert Houtenaar Sem Klinkenberg af te stoppen

foto’s: © Patrick Dolkens

klik op de foto’s voor het origineel