VERMAKELIJK DUEL MET BIJ VLAGEN FRAAIE HOOGSTANDJES

Het duel in de eredivisie tussen WHC/Hercules en het Opleidingsteam van Bevo was typisch zo’n wedstrijd waarin niet voorspeld kon worden wie uiteindelijk met de overwinning zou gaan strijken. Die winnaar kwam er dan ook niet, want de opponenten deelden broederlijk met 31-31 de punten. En daar had iedereen achteraf wel vrede mee.

Coach Sven Hemmes van de Limburgers liet vooraf weten graag te willen winnen om aan het einde van de competitie de vierde plaats te kunnen pakken. ,,Wij willen het beste opleidingsteam zijn en dus het hoogste eindigen.” Het typeerde nog steeds de gedrevenheid van Hemmes zoals we die nog kennen uit zijn periodes bij Quintus en Hurry-Up. Maar ook hij moest achteraf constateren, wel met enige tegenzin, dat de uitslag over de gehele wedstrijd gezien terecht was.

Bevo had aanvankelijk nog wat moeite met de thuisclub, die steeds met een puntje voorsprong aan de leiding ging. Pas in de laatste tien minuten, toen het Combinatieteam nogal wat balverlies leed, ging de Limburgse formatie eroverheen. Via 12-14 en 13-15 konden de partijen bij 15-16 de kleedkamer opzoeken.

FOUTIEVE WISSELS

In het tweede half uur was het juist Bevo dat steeds over een kleine voorsprong beschikte. Totdat een paar foutieve wissels WHC/Hercules in overtal de mogelijkheid bood om weer aan te sluiten. De altijd onvoorspelbare Lars Vogelaar laveerde een paar keer behendig door de vijandelijk verdediging en bracht zijn team weer terug in de race: 20-20.

Vervolgens zorgden Daan de Koning, Thimo Bakker en Luca Baak zelfs voor 25-23 met nog een kwartier op de klok. Inmiddels groeide ook keeper Ole van Grieken naar grote hoogte met een serie knappe reddingen, nadat hij eerder ook al een strafworp stopte. Toch kwam Bevo weer op 25-25, waarna de fase met uitblinker Tim Frenk aanbrak. Hij scoorde drie keer achter elkaar uit de hoek, vanaf de strafworplijn en, heel fraai, na omkomen vanaf de opbouw.

Bij 28-26 en 29-27 (fraaie treffer van Jonah Baak) leek de thuisclub met nog vijf minuten te gaan de beslissende marge te hebben geslagen. Daar dacht het jeugdig talent bij Bevo, Morris Kippers, echter anders over. Met twee knappe acties zorgde hij voor 30-30, waarna in de slotminuten de puntendeling zich aftekende: 31-31.

KEIHARD GEWERKT

De Haagse coaches Bart de Koning en Richard Rijkens waren tevreden, al hadden ook zij gehoopt op een overwinning als beloning voor het goede spel. ,,Er is keihard gewerkt. Een positieve spirit  in de ploeg en veel ingestudeerde combinaties. Daar moeten we op verder bouwen. We moeten alleen nog proberen af en toe wat rustiger te spelen en minder balverlies in de aanval te hebben.”

Doelpunten WHC/Hercules: Tim Frenk (6), Jonah Baak (5), Kjeld Meijnen (4), Lars Vogelaar (3), Michel Verbeij (3), Tom Scheepmaker (2), Koen Houdijk (2), Thimo Bakker (2), Luca Baak (2), Ziggy Eijsenring (1) en Daan de Koning (1).

Scheidsrechters (***): Jan Willen van Otterdijk en Henri van Boxtel floten een prima wedstrijd. Ze waren heel gedreven en geconcentreerd. Ze zagen veel, zelf een foutieve wissel uit hun ooghoeken. Ze waren niet kinderachtig, lieten veel doorgaan en dat kwam de snelheid van het spel ten goede. Een goed bedoelde tip: het mag iets rustiger. Wat minder hard fluiten en minder theatrale gebaren. Maar voor de rest geroutineerd gefloten.

AD SPORT/PETER LOTMAN