BLESSURES EN STUDIE VERHINDEREN HOGERE KLASSERING VAN DE HAGENAARS

Het zit het nieuwe technisch duo Wesley Hage/Nick Masmeijer van WHC/Hercules niet bepaald mee. Naast blessures wordt het Combinatieteam ook nog geconfronteerd met spelers die voor hun studie naar het buitenland vertrekken. Zaterdag in de zware uitwedstrijd tegen BFC speelt nu ook Jonah Baak voorlopig zijn laatste wedstrijd voor de eredivisieclub.

Baak vliegt volgende week vrijdag naar Madrid en keert pas in augustus weer terug. Hij studeert aan de Hogere Hotelschool en gaat in Spanje stage lopen.

,,Ik ga werken als Revenue Management Stagiar bij de Radisson Hotel Group. Daar moet ik mijn afstudeeropdracht maken en dan ben ik hopelijk in juli afgestudeerd. Dan ga ik op voor mijn vervolgstudie Accounting en Finance aan de Erasmus Universiteit. Ik hoop in Spanje nog wel een handbalteam te kunnen vinden”, aldus de 21-jarige student.

Eerder werd WHC/Hercules al geconfronteerd met vertrek van hoekspeler Tim Frenk, die voor zijn studie als stuurman naar Sydney vertrok om daar aan te monsteren op de Ms Noordam van de Holland America Line.

Daarnaast moeten Hage en Masmeijer het doen zonder een aantal geblesseerde basisspelers. Ziggy Eijsenring is al langere tijd geblesseerd. Daar kwam doelman Jay-Jay Scholtes bij met een enkelkwetsuur die hem zes weken aan de kant houdt. Lars Vogelaar liep deze week een knieblessure op. Kjeld Meijnen vertrok naar Nieuw-Zeeland voor een lang gepland avontuur.

IMPROVISEREN

Hage: ,,Dat maakt het er allemaal niet makkelijker op. Zeker niet als ook het reserveteam en de A1 gelijktijdig spelen. Het wordt dus puzzelen en improviseren. Het is niet anders en we zullen het moeten doen met de spelers die we wél tot onze beschikking hebben. Het opent ook deuren voor de spelers die wel fit zijn”, aldus de realistische Hage.

Jonah Baak beseft dat zijn laatste wedstrijd dit seizoen een zware kluif zal worden. ,,BFC uit is extra lastig, omdat het een sterke ploeg is met veel schotkracht. Maar wij gaan altijd naar een wedstrijd toe om te winnen. En kansen heb je altijd. Maar het zal heel zwaar worden. Het is wel leuk, dat we met de bus gaan. Het is altijd een leuk feestje op de terugweg en de eindstand maakt dan eigenlijk niet eens zoveel uit.”

WHC/Hercules bezet de 9e plaats met 15 punten uit 17 wedstrijden. BFC is gedeeld 2e met 28 punten.

AD SPORT/PETER LOTMAN


Broer Luca (links) zal het voorlopig even zonder z’n beste maatje Jonah moeten stellen.

©Patrick Dolkens