OVERZICHT DEN HAAG/WESTLAND

De mannen van het technisch duo Wesley Hage/Nick Masmeijer speelden geen mooie wedstrijd tegen degradatiekandidaat PSV, maar de vechtlust werd uiteindelijk beloond. Coach Hage: ,,We begonnen veel te slap in de dekking. We stonden er wel, maar deden niet onze taken. Daardoor kwamen we met 12-6 achter. Na een time-out kwamen we bij de rust terug tot 18-15. We hadden niet het gevoel dat we zouden verliezen. Er werden aanvallend genoeg open kansen gecreëerd, maar vooral vanaf de hoeken werd er te veel gemist.”

In het vervolg was het steeds stuivertje wisselen en één minuut voor tijd pakte PSV een voorsprong van een doelpunt. Door te gehaast spel aan Eindhovense zijde lukte het WHC/Hercules om twee keer uit te breken en op een voorsprong te komen van één doelpunt. Thimo Bakker zorgde met de laatste twee goals voor de nipte en gestolen 30-31 overwinning.

Uitblinkers waren Erwin Roeleveld met acht doelpunten en Sil Klompé, die verdedigend sterk speelde en als aanjager fungeerde.

Naast Roeleveld scoorden verder: Mitch Giezeman (4), Thimo Bakker (4), Sil Klompé (4), Jari van de Moosdijk (3), Ziggy Eijsenring (3), Luca Baak (3), Koen Houdijk (1) en Ole Poeth (1).

Twan van Kesteren was met twaalf doelpunten bij PSV de gevierde man.


BESCHEIDEN AFSLUITING QUINTUS

Zonder dat er nog veel op het spel stond, speelden Quintus en VOC een vlotte partij. Via de 12-17 ruststand werd het uiteindelijk 29-34. De Amsterdamse formatie kan zich gaan opmaken voor de cruciale duels met Handbal Venlo in de bekerfinale donderdag en in de strijd om de landstitel. Voor de Westlandse club rest nog slechts een bescheiden plaats in de eindrangschikking. De laatste jaren was Quintus altijd present als het ging om het verdelen van de Europa Cup plaatsen, maar deze jaargang is het door allerlei perikelen een tikkeltje weggezakt.

Interimcoach Ruud van den Broeck nam afscheid. Een emotioneel moment voor de voormalige topkeeper, die naar beste kunnen de technische leiding overnam na het vertrek van hoofdtrainer Fred Michielsen. De laatste wedstrijden moet Quintus nog even op zoek naar een tijdelijke coach, voordat Rolf Schulte volgend seizoen de leiding in handen neemt.

Meest opzienbarende moment in het treffen tussen Quintus en VOC was de harde smak op haar hoofd van Pieke van Ingen, die even roerloos bleef liggen. Altijd nare beelden, maar gelukkig kon zij daarna weer naar de kant strompelen. Daphne Luchies, die de gevaarlijke duw overtreding maakte, kreeg zonder aarzelen de rode kaart van de prima leidende arbiters Laurens van Kessel en André Hommen.

Pieke van Ingen vertrekt overigens bij Quintus en sluit zich komend seizoen aan bij VELO,  de succesformatie van trainer/coach Nico Stet in Wateringen.

Bij Quintus was Alieke van Maurik met acht doelpunten goed op schot. Jara Datthijn  en Mirthe de Jong met ieder vijf treffers waren ook op dreef. Lysanne Huele, die terugkeert naar SEW, was goed voor drie doelpunten. Ook Esmee Verbeek (viermaal raak) speelde een prima partij. Bij VOC maakten Isa Ternede (zes doelpunten), Jill Kooij (vijf) en Zola Amsen (vijf) de meeste indruk.


VELO HEEFT DOELEN BEREIKT

Ook voor VELO stond er niets meer op het spel. De tweede plaats in de kampioenspoule A was al veilig gesteld. De duels met SEW moeten uitmaken wie er in de eindrangschikking derde of vierde wordt. Voor beide teams lijkt een ticket voor het Europa Cup toernooi de beloning.

Het duel met V&L in Sittard ging na de 17-10 ruststand met 35-21 verloren, waarmee de thuisclub een beetje revanche nam voor de nipte nederlaag destijds in Wateringen. VELO moest het doen zonder Carmen Riepe, Talisa van Bergen en Henegouwen en Quincy Fani. Dat was te veel van het goede. ,,De invallende speelsters van het tweede team, hebben hun best gedaan”, aldus coach Stet, ,,maar V&L was onder deze omstandigheden veel beter. Onze doelen zijn bereikt.”

Maud Schuit was voortreffelijk op dreef en de uitblinkster met tien doelpunten. Angelique van Duijvenbode (4), Lotte Duijnisveld (2), Lynn Baggerman (2), Kirsten van Steenbergen, Femke Mastenbroek en Michelle Huf schoten de andere treffers bij elkaar.

AD SPORT/PETER LOTMAN


Erwin Roeleveld (hier eerder dit seizoen tegen Aalsmeer 2) was goed op dreef met 8 doelpunten (foto: Patrick Dolkens)