De handballers van B&B Healthcare WHC/Hercules boekten een opvallend ruime overwinning op DSF/Arnhem: 35-28. Een zege die overigens pas tegen het einde zo royaal uitviel. Bij de rust keek het team van het technisch duo Bart de Koning/Richard Rijkens zelfs nog tegen een 14-16 achterstand aan.

Het Combinatie team lijkt de laatste weken de smaak flink te pakken te hebben. De teamgeest was weer optimaal en de bereidheid om voor elkaar te knokken eveneens.

Arnhem had aanvankelijk steeds een antwoord op de doelpunten van de thuisclub, waardoor het lang spannend bleef.

Prima aanvalscombinaties met uitstekend afgeronde kansen door het Combinatieteam. In het tweede half uur was WHC/Hercules veel gretiger en met een weer sublieme Stefan Stapper in het doel begon de thuisclub te werken aan de uiteindelijke overwinning.

HOOG UITEGVALLEN

Tegen het einde kwam de (hoog uitgevallen) uitslag pas echt in zicht. Pascal Lucassen, de coach van Arnhem, haalde zijn keeper naar de kant om iets te forceren. Maar dat resulteerde in twee geslaagde breaks én een doelpunt van Stefan Stapper en van Jonah Baak in een leeg doel.

Onder aanvoering van Ziggy Eijsenring, Jonah Baak, Luca Baak en Michel Verbeij als uitblinkers leverden de Hagenaars opnieuw een puike prestatie. De overwinning was dan ook dik verdiend. Koen Houdijk was met drie strafworpen uit drie pogingen effectief vanaf de zevenmeterlijn.

Doelpunten WHC/Hercules: Jonah Baak (6), Lars Vogelaar (5), Mitch Giezeman (5), Luca Baak (5), Tim Frenk (3), Kjeld Meijnen (3), Koen Houdijk (3), Michel Verbeij (2), Jari van de Moosdijk (1), Ziggy Eijsenring (1) en Stefan Stapper (1).

AD SPORT/PETER LOTMAN


Kanjer van de Week: Matin                                    foto: Michel Finkelnberg (sportsnap.nl)