AANTREKKELIJK KIJKSPEL TEGEN OPLEIDINGSTEAM VOLENDAM

Het duurde even voordat WHC/Hercules het juiste ritme te pakken had tegen het Opleidingsteam van Volendam. Maar toen de zaken eenmaal op orde waren bij het team van het technisch duo Bart de Koning/Richard Rijkens ontspon zich een aantrekkelijk duel, dat de Hagenaars uiteindelijk knap met 27-31 winnend afsloten.

De eerste tien minuten was het nog aftasten met van beide kanten matige opbouw en slordig afronden. Bij het Combinatieteam was opnieuw Koen Houdijk de ‘grote’ man. Zowel aanvallend als verdedigend was hij weer continu aanwezig. Zoals zo vaak speelde hij met lef, scoorde gemakkelijk, was vaak beslissend en had een leidende rol binnen de ploeg. Ook Lars Vogelaar behoorde tot de uitblinkers. De altijd actieve opbouwer begint steeds meer gecontroleerd in zijn acties te worden en dat komt zijn spel ten goede. Hij nam zijn team regelmatig op sleeptouw bij een achterstand en scoorde in de slotfase ook op de beslissende momenten.

UITBLINKERS

In de dekking was Kjeld Meijnen van grote waarde en mocht ook doelman Stefan Stapper rekenen op veel lof voor zijn voortreffelijke keeperswerk. Bij Volendam behoorde Noah van Wieringen tot de uitblinkers met een uitstekend schot en veel oog voor zijn medespelers. In de eerste helft was aanvankelijk ook Jort Neuteboom gevaarlijk met zijn schoten. Op het moment dat de Haagse coaches echter kozen voor een meer offensieve verdedigingswijze was dat gevaar onder controle.

De mooiste treffer was vijf minuten voor het einde de ’Fliegende Göppinger (‘Vliegertje’) aangespeeld door Ziggy Eijsenring en perfect en hoog opspringend afgerond door Lars Vogelaar.

De 13-15 voorsprong bij de rust was verdiend, maar werd vrij snel teniet gedaan door fraaie treffers van Neuteboom en Van Wieringen: 16-16. Pas een kwartier voor tijd kwam WHC/H weer op 17-20 door Mitch Giezeman, Tim Frenk en Lars Vogelaar. Daarna werd het bij 24-24 en 26-26 (wéér door uitblinker Van Wieringen) lekker spannend in Volendam. Vogelaar (2x) en Houdijk zorgden voor 26-29 en doelman Stapper verrichtte een paar reddingen. Dat was de beslissende tik die het Combinatieteam uitdeelde.

OP DE GOEDE WEG

Coach Bart de Koning: ,,Wij waren voor het gevoel het betere team, al hadden we het toch vaak lastig. De opdracht was om de aanvallen een aantal fases verder door te spelen en niet te snel de afronding te zoeken. Daardoor was ons spel duidelijk beter. Na de verkapte mandekking op Neuteboom konden we uitlopen. De laatste tien minuten maakten wij het verschil. Vooral door onze dekking, een uitblinkende Stefan Stapper en Koen Houdijk en een bepalende en doortastende Lars Vogelaar en Ziggy Eijsenring. Prettige punten. We zijn duidelijk op de goede weg zo.”

Doelpunten WHC/Hercules: Koen Houdijk (9), Lars Vogelaar (7), Tim Frenk (4), Jonah Baak (3), Mitch Giezeman (3), Ziggy Eijsenring (2), Luca Baak (2) en Kjeld Meijnen (1).

 AD SPORT/PETER LOTMAN  


WHC/Hercules bedankt publiek in Opperdam

Lars scoort 17-18