HOOFDROLLEN VOOR OLE VAN GRIEKEN EN MITCH GIEZEMAN

Het is knap van het technisch duo van WHC/Hercules, Wesley Hage/Nick Masmeijer, dat zij er wekelijks in slagen toch weer een optimaal gemotiveerd team op de been te krijgen. Veel blessures en vaste basiskrachten die voor studie in het buitenland verblijven, veroorzaken steeds kopzorgen voor het tweetal. Maar ook tegen het Opleidingsteam Aalsmeer stond er weer een gedreven stel gasten die met prima handbal én vooral veel inzet de verdiende 33-30 overwinning pakten.

Dat de marge in de laatste fase van de partij nog zo krap zou worden, lag overigens niet voor de hand. De thuisclub had de hele wedstrijd een behoorlijk overwicht. De 17-10 voorsprong bij de rust deed niet vermoeden, dat de Haagse supporters tegen het einde nog even flink in hun rats zaten.

De marge werd na het wisselen zelfs nog vergroot door Thimo Bakker, de uitblinkende Mitch Giezeman, supertalent Sil Klompé en de altijd gevaarlijke Koen Houdijk tot 22-12. Een belangrijke rol was in die periode, en trouwens tijdens de hele wedstrijd, weggelegd voor doelman Ole van Grieken. De schutters van Aalsmeer schoten bepaald niet slecht, maar Van Grieken verrichtte een serie spectaculaire reddingen.

TOPVORM GIEZEMAN

Aan Haagse zijde zorgde verder Luca Baak, in glanzende vorm, voor fraaie doelpunten vanuit de tweede lijn en met passeeracties. Tussenstanden dus om je geen zorgen over te maken, vooral ook omdat Mitch Giezeman zowel aanvallend als verdedigend in topvorm was. De robuuste cirkelloper en defensiespecialist had blijkbaar nogal wat krachtvoer naar binnen gewerkt. Hij bleek nauwelijks af te stoppen en hield ook de vijandelijke aanvallers in bedwang.

Toen Houdijk zes minuten voor tijd de 30-22 binnenschoot, dachten de supporters ontspannen achterover te kunnen leunen. Maar plotseling ging er verdedigend het nodige mis, in die zin dat er achter elkaar Haagse spelers naar de strafbank werden gestuurd. WHC/Hercules mopperde daar wat over, maar op de beslissingen van de scheidsrechters Ferry van de Beek en Niels Egberts viel niet veel af te dingen.

TIJDSTRAFFEN

Giezeman was al te hardhandig met zijn elleboog in dekking. Ziggy Eijsenring dacht een aanvallende fout mee te krijgen, maar stond niet stil volgens de arbiters. Luca Baak scoorde ondanks dat hij behoorlijk werd aangepakt en vroeg om een tijdstraf voor zijn tegenstander. Voldoende reden voor Egberts om hem naar de kant te sturen voor praten en een wegwerpgebaar. En zo stond de thuisclub plotseling met drie man binnen de lijnen. Voor Aalsmeer, met coach Celine Michielsen en adviseur Herman Schaap op de bank, was het vervolgens een koud kunstje om de grote achterstand in recordtempo terug te brengen naar 33-30.

Onbedoeld zorgden Van de Beek en Egberts er dus toch weer voor, dat een duel dat dreigde dood te bloeden alsnog een spetterende slotfase kende. En dat is, met een knipoog, het topkoppel wel toevertrouwd…

Doelpunten WHC/Hercules: Luca Baak (7), Mitch Giezeman (5), Sil Klompé (4), Thimo Bakker (3), Erwin Roeleveld (3), Daan van Vliet (3), Koen Houdijk (3), Mark Broers (3) en Kjeld Meijnen (2).

Bij Aalsmeer vielen Jort Offerman (10x raak), Stan Zwinkels (3) en Kevin Hooijman op, al kwam laatstgenoemde niet tot zijn gebruikelijke hoge productie. Maar zijn spelinzicht is nog steeds van waarde voor het team.

AD SPORT/PETER LOTMAN


spelbepaler Koen Houdijk zoekt een vrijstaande teamgenoot © Patrick Dolkens

Hoekspeler Erwin Roeleveld in fel duel met een Aalsmeerse opponent © Patrick Dolkens

Uitblinker Mitch Giezeman breekt door de verdediging van Aalsmeer   © Patrick Dolkens