HELLAS MAAKT RUIME ACHTERSTAND GOED EN WINT KNAP

Voor de Haagse mannenploegen in de eredivisie was het een succesvolle zaterdag. Hellas won knap de zware uitwedstrijd bij Opleidingsteam Volendam met 23-26. WHC/Hercules kreeg het Opleidingsteam van Aalsmeer op bezoek en sleepte er uiteindelijk nog een verdienstelijk 22-22 gelijkspel uit.

Het zag er voor Hellas aanvankelijk niet zo best uit. Coach Maarten Roestenburg begon met zijn jeugdige formatie en hield de routiniers aan de kant. Dat zorgde voor een 16-12 achterstand bij de rust en na het wisselen leek het bij 18-13 alleen maar erger te worden. Een aantal omzettingen in het team en de terugkeer van de ervaren jongens zorgden voor de ommekeer. Langzaam kropen de Hagenaars dichterbij en door doelpunten van Wessel Coster (3x), Pim van Starrenburg (2) en Ubbo Starrenburg was het halverwege de tweede helft toch weer gelijk: 19-19.

Daaruit putte Hellas de nodige moed via een beurtelings scoreverloop hielden de Hellenen stand tot 21-21. Een time-out van Roestenburg zorgde voor extra inspiratie. Ismail Fakhir met zijn derde treffer en de ontketende Wessel Coster (in totaal tien doelpunten) bezorgden hun team zelfs nog de niet verwachte, maar zeker verdiende 23-26 overwinning. Een belangrijke rol in die beslissende fase vervulde keeper Caspar Hovingh. Hij stopte voortreffelijk een serie gevaarlijke Volendamse schoten en zorgde er voor, dat zijn ploeg in aanvallend opzicht het karwei kon afmaken.

Coach Roestenburg complimenteerde zijn spelers: ,,Na wat omzettingen werden er minder technische fouten gemaakt en toen hebben ze zich prima terug geknokt. Vervolgens hebben ze in de slotfase de wedstrijd op slot gegooid. Vooral over die fase ben ik erg tevreden. Het is een goed teken, dat we nu met het doorwisselen ook resultaat hebben gepakt.”

WHC/HERCULES KOMT STERK TERUG, MAAR VERSPEELT PUNT IN SLOTFASE

WHC/Hercules hield in het duel met Opleidingsteam Aalsmeer opnieuw de spanning erin tot het einde. De eerste helft was matig, vooral ook omdat een aantal verdedigende afspraken niet klopten. Ook werden te veel kansen in de aanval gemist. Dat resulteerde in een 10-12 achterstand bij de rust in Sporthal Loosduinen.

De coaches Bart de Koning/Richard Rijkens spraken hun discipelen in de rust indringend toen en de Haagse spelers kwamen vervolgens met veel meer energie uit de kleedkamer. Ze gaven nu wel vol gas en bogen met sterk spel de achterstand om in een voorsprong van vijf doelpunten: 20-15. In die fase met Ziggy Eijsenring op linkeropbouw, Koen Houdijk op midopbouw en Mark Broers op rechts oogde het Combinatieteam zichtbaar in balans. Ook een aantal fraaie stops van keeper Jens Dijkstra droegen bij aan de opleving van de thuisploeg.

Coach De Koning: ,,In de laatste tien minuten zakte de energie jammer genoeg weer een beetje weg. Bovendien zit het dan tegen met de tijdstraffen, waardoor Aalsmeer te gemakkelijk kan terugkomen. Een gelijkspel is dan het gevolg. Maar het was een leuke pot met goede inzet en het vertrouwen binnen de ploeg is duidelijk groeiende. Als we onze kansen beter benutten, maken we het onszelf een stuk makkelijker.”

Uitblinkers waren Tim Frenk, die honderd procent score had met de zeven strafworpen, en inclusief de speldoelpunten tien keer raak schoot. Ook doelman Jens Dijkstra kreeg een ruime voldoende en verder de jeugdige talenten Ziggy Eijsenring (vier doelpunten) en Koen Houdijk. Jonah Baak keerde na zijn blessure verdienstelijk terug binnen de lijnen. Mark Broers (4x raak) was aanvallend en verdedigend van waarde.

AD SPORT/PETER LOTMAN


Tim Frenk opnieuw goed voor 10 treffers (foto: ©Ilja Vlietstra, IMV-fotografie)