Het technisch duo van B&B Healthcare WHC/Hercules, Bart de Koning/Richard Rijkens, heeft de selectie voor komend seizoen opnieuw kunnen versterken. De Haagse eredivisieclub kan komend seizoen beschikken over Jari van de Moosdijk, die overkomt van het Belgische Merksem Handbal.

De 22-jarige Van de Moosdijk is oorspronkelijk afkomstig uit Vlissingen. Hij is een makkelijk scorende opbouwspeler, die verdedigend veel kwaliteiten heeft als mid-achter. Aanvallend kan hij op meerdere posities uit de voeten, al ligt zijn grote kracht vooral aan de linkerkant.

De jeugdige Zeeuw: ,,Ik ben pas op mijn twaalfde jaar met handballen begonnen bij Orion in Heinkenszand en vond de sport zó leuk dat ik mij steeds verder wilde ontwikkelen. Op mijn vijftiende ging ik naar Handbalschool Rijnmond en stroomde zeven maanden later in bij het toenmalige HARO in Rotterdam. Daar kwam ik in een gedreven groep terecht, met spelers aan wie ik mij kon optrekken. Ik heb er drie jaar bij Piotr Konitz gespeeld en heel veel geleerd. Na een half jaartje Delta Sport tijdens mijn examenjaar aan de Hogeschool Zeeland ben ik door Olse Merksem uit Antwerpen benaderd.”

HOOG NIVEAU

,,Dat kwam goed uit, omdat Merksem vanuit Zeeland de dichtstbijzijnde club is op hoog niveau. Piotr werd in datzelfde jaar ook coach bij Merksem en dus heb ik zo’n zes jaar bij Piotr in de selectie gezeten. Ik heb er drie jaar lang met veel plezier gespeeld. Merksem is een warme club en ik voelde me er erg thuis. Niet alleen sportief was het een mooie ervaring, maar ook de cultuur is totaal anders dan in Nederland. Het was gaaf om dat van binnenuit mee te maken. Volgend jaar is dat echter niet langer te combineren met mijn Master Strategic Management aan de Erasmus Universiteit.”

WHC/Hercules was geen onbekende club voor Van de Moosdijk. ,,Als jonkie van 16 jaar heb ik tegen beide clubs mogen meespelen in mijn tijd bij HARO. Veel spelers handballen nu nog in het Combinatieteam en anderen ben ik weer tegengekomen in de jeugddivisie. Het gesprek met Bart en Richard beviel heel goed. Ze hebben een duidelijke visie en een trainingsaanpak die mij aanspreekt. Ook de structuur van het team is voor een jonge speler als ik erg fijn. Er is een goede combinatie tussen ervaring en jeugd. Teams met een dergelijke synergie zijn aantrekkelijk voor een speler om zich verder te ontwikkelen. Ik kijk dan ook erg uit naar komend seizoen.”

MEERWAARDE

De coaches Rijkens en De Koning zijn uiteraard blij met hun aanwinst. ,,Een veelzijdige opbouwer met wat ervaring ondanks zijn jeugdige leeftijd. En een neusje voor de bal en het doel. Met zijn kwaliteiten verwachten we de nodige meerwaarde voor de selectie. Hij draagt enorm bij aan de mooie mix tussen ervaren, nieuwe en jeugdspelers die we al hebben.”

AD SPORT/PETER LOTMAN