HAGENAARS LATEN ZIEN DAT ZE WÉL KUNNEN KNOKKEN

De grote vraag voorafgaande aan het duel tussen WHC/Hercules en Feyenoord was of de Hagenaars de verrassende uitschakeling in het bekertoernooi te boven waren gekomen. Het antwoord kon volmondig ‘ja’ luiden, want de Hagenaars speelde dit keer met veel energie en passie. Die inzet werd beloond met de zwaar bevochten 35-31 overwinning.

Het Combinatieteam liet zien, dat als het geconcentreerd handbalt en daarbij óók strijd levert, de meeste tegenstanders het knap lastig hebben tegen het team van Wesley Hage en Nick Masmeijer. Het technisch duo keek dan ook met tevredenheid terug op het verloop van het temporijke duel.

Hage: ,,Dit is wat wij voor ogen hebben. Snelle tegenaanval, veel beleving in het spel en met elkaar strijd leveren.” En collega Masmeijer: ,,We hebben een paar keer tactisch omzettingen moeten verrichten en die pakten goed uit. Die gasten hebben dat prima opgepakt en daar lag ook de basis voor de overwinning.”

Het zag er lang niet naar uit dat de thuisclub de partij naar zijn hand kon zetten. Net als WHC/Hercules speelde ook Feyenoord een vlot spelletje met veel combinaties en verrassende afstandsschoten. Het was opvallend te constateren dat de Rotterdammers zo laag op de ranglijst staan. Het spel was bij vlagen prima en daar had WHC/H duidelijk moeite mee.

AAN ELKAAR GEWAAGD

De tussenstanden 6-6 (10e minuut), 10-10 (na een kwartier) en 18-17 (rust) gaven al aan dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren en dat het duel pas in de slotfase beslist zou worden. Ook in het tweede half uur ontliepen de rivalen elkaar niet veel. Veel aanvallende kracht en te vaak ‘vergeten’ te verdedigen, zorgden ervoor dat er naar hartenlust kon worden gescoord.

Bij de thuisclub was Tim Frenk op schot vanuit de linkerhoek en ook Luca Baak en Koen Houdijk zorgden voor veel gevaar met hun acties. Bij Feyenoord vielen vooral Stijn Krijgsman en Milan Peters op vanwege hun schotkracht.

Houdijk, die weer als vanouds de aanjager was van het team, kreeg in de tweede helft mandekking. Dat haalde toch wel voor korte tijd de angel uit de Haagse ploeg. Op de momenten dat hij aanzette vanuit het midden naar de cirkel was hij direct weer gevaarlijk.

TIME-OUTS

Het coach duo Hage/Masmeijer had op twee belangrijke momenten succes met het nemen van een time-out. Bij 23-24 grepen zij in en prompt draaiden Tim Frenk en Ziggy Eijsenring de rollen om naar 25-24. Bij 33-31, toen het even penibel werd, deden zij hetzelfde. Vervolgens zorgde Luca Baak met twee treffers voor de verdiende 35-31 overwinning.

In die slotfase was er tevens een belangrijke rol weggelegd voor keeper Mees Hoogesteger. Hij verving in de eerste helft Ole van Grieken en verrichtte een serie fraaie reddingen.

Bij 27-28 was het Jonah Baak die eerst vanaf de cirkel en daarna uit de break zijn ploeg weer aan de 29-28 voorsprong hielp. Toen Koen Houdijk en Erwin Roeleveld vervolgens de stand naar 31-28 schoten, was de buit binnen voor de Hagenaars.


WEDSTRIJDRAPPORT

Amusementswaarde (***): Vooral door het hoge tempo en de enorme schotkracht van beide teams was het een leuke wedstrijd om naar te kijken. Er werd nogal eens balverlies geleden aan beide kanten, maar de werklust was bewonderenswaardig.

Scheidsrechters (***): Renate Bakker en Carlijn Kleinpenning floten prima. Het was geen makkelijke wedstrijd, omdat er veel gebeurde en veel mis ging bij de spelers. Maar zij hielden zich knap staande tijdens de vaak hectische momenten. Een jong koppel dat zeker in de gaten moet worden gehouden.

Doelpunten WHC/Hercules : Tim Frenk (6), Luca Baak (5), Koen Houdijk (4), Erwin Roeleveld (4), Ziggy Eijsenring (4), Lars Vogelaar (4), Jonah Baak (3), Jari van de Moosdijk (2), Mitch Giezeman (2) en Tom Scheepmaker (1).

Doelpunten Feyenoord : Stijn Krijgsman (7), Milan Peters (7), Sjors Hoogenberg (4), Emir Omerovic (3), Sander Broeders (3), Rowan de Bruin (2), Nick Broeders (2), Kevin de Geus (1), Jarno Schoenmakers (1) en Pascal Haak (1). Waarbij vooral de terugkeer van Pascal Haak na zijn knieoperatie verheugend was voor de Rotterdamse ploeg.

AD SPORT/PETER LOTMAN


foto’s: IMV-fotografie