WHC/Hercules heeft in de eredivisie revanche genomen voor de nipte nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Havas. Dit keer won het team van coach Richard Rijkens in Almere met 27-31. Vooral de beide keepers Ole van Grieken en Jens Dijkstra waren de uitblinkers bij het door blessures gehavende Haagse team.

Het was een rommelig duel met veel technische fouten over en weer. Het combinatieteam begon slordig aan de partij en vooral de verdediging liet nogal wat steken vallen. Coach Rijkens: ,,Ze hielden zich duidelijk niet aan de afspraken. Hierdoor bleven we tot halverwege de eerste helft tegen een achterstand aankijken.”

STERKE INDRUK

In aanvallend opzicht maakten Michel Verbeij en Jonah Baak een sterke indruk. Na dertien minuten kreeg WHC/Hercules aan de hand van routinier Stefan Coster en door een serie knappe stops van doelman Jens Dijkstra de overhand en kwam terug tot 10-10. Dijkstra kreeg vervolgens een bal vol op de neus en moest vervangen worden door Ole van Grieken. Hij stopte direct een strafworp en verrichtte nog twee fraaie reddingen. Het resultaat was een 12-16 voorsprong voor de Hagenaars bij de rust.

Na het wisselen liep het Combinatieteam redelijk makkelijk weg naar 20-27. Vooral de sterk spelende midopbouwer Koen Houdijk maakte indruk. Een Haagse inzinking bracht Havas terug tot 27-29, waarbij WHC/H zich niet aan de opdrachten hield van coach Rijkens. Dit keer kreeg Ole van Grieken de bal op zijn hoofd en keerde Jens Dijkstra weer terug in het veld. Ook hij stopte meteen een pingel en een vrije bal vanaf de cirkel. Daardoor kon de voorsprong weer worden uitgebouwd en bij 27-30 gooide Koen Houdijk met een fraaie treffer het duel in het slot.

TERUGKEER

Een van de hoogtepunten van de wedstrijd was de terugkeer van Teun de Hoog na een langdurige kruisbandblessure. Ook de staande ovatie die de keepers Van Grieken en Dijkstra na afloop kregen van hun teamgenoten was een memorabel moment. Richard Rijkens coachte dit keer solo, omdat collega Bart de Koning vader was geworden. Ziggy Eijsenring was pas dinsdag uit quarantaine gekomen na corona en Tim Frenk kwam vanwege een blessure alleen binnen de lijnen voor de strafworpen. Ook Erwin Roeleveld was er na een lange periode van afwezigheid weer bij.

Stefan Coster, Michel Verbey, Koen Houdijk en Tom Scheepmaker waren de beste schutters.

AD SPORT/PETER LOTMAN


  

Ole van Grieken                    Jens Dijkstra (© Handbal Academie)