De sectie topsport van het Combinatieteam WHC/Hercules heeft besloten het aflopende contract met de trainers/coaches Bart de Koning en Richard Rijkens niet te verlengen. Het technisch duo was twee jaar actief bij de eredivisieclub. De voorzitters Martin Swikker van Hercules en Jaap Meijer van WHC onderbouwen de keuze als volgt: ,,Het besluit heeft niets te maken met de geleverde prestaties, maar is gebaseerd op een ander beleid dat wij gaan voeren.”

De Koning en Rijkens hadden graag nog een derde jaar volgemaakt, maar begrijpen dat de club keuzes moet maken. ,,Het team is groeiende en de resultaten in de tweede helft van de competitie bewijzen dat. Wij zien dat terug tijdens de trainingen en in de wedstrijden. We hadden graag meegemaakt wat onze inbreng en het harde werken voor het komend seizoen hadden kunnen betekenen. Als trainers realiseren we ons óók, dat je geconfronteerd kan worden met een andere koers van de club. Dat is ook onderdeel van de sport.”

Het doorontwikkelen van de talentvolle jeugd staat hoog in het vaandel van het samenwerkingsverband tussen Hercules en WHC.

Swikker: ,,Er staat momenteel een representatief jong eerste team, wat nog verder kan doorgroeien. Naast die jeugdige groep komt er ook een talentvolle lichting over naar de senioren en beschikken de hoogste jeugdteams over veel potentie. Wij kiezen ervoor om naast het eerste ook meer focus te leggen op die groepen om in de toekomst succesvol te blijven.”

NIET EENVOUDIG

Rijkens/De Koning gaan het seizoen met energie afmaken om WHC/Hercules zo hoog mogelijk te laten eindigen. Daarna houdt de samenwerking op. Veel clubs hebben de staf voor volgend seizoen al geregeld. Het zal dus niet eenvoudig zijn in de vervanging te voorzien. Zelf wil het tweetal bij een andere club graag door: ,,We groeien als duo nog steeds en vinden het trainen en coachen van teams met ambitie te leuk om niet open te staan voor iets nieuws.”

De beide voorzitters Meijer en Swikker: ,,Bart en Richard hebben met hun duidelijke aanpak goed werk verricht en zij verdienen het dat we hun zorgvuldige opbouwwerk een passend vervolg geven. Soms moet je als vereniging keuzes maken die pijn doen. Dit is er zo een, maar gelukkig hebben zij er begrip voor.”

AD SPORT/PETER LOTMAN 


Richard Rijkens (2e van links) en Bart de Koning (uiterst rechts) tijdens het duel vs Houten, 9 april jl.