COACH BART DE KONING: ‘AL WAS HET VOOR ONS EEN VORM VAN OVERLEVEN’

Coach Bart de Koning wilde niet te lang stilstaan bij de laatste wedstrijd van zijn ploeg tegen Opleidingsteam Aalsmeer. Het Combinatieteam verloor met 32-23 (17-10) en vanaf het begin was duidelijk dat de thuisclub veel sterker was. Liever blikte De Koning terug op het merkwaardige en zware seizoen in de eredivisie.

De Koning: ,,Wij zijn erg blij, dat we aan deze competitie hebben deelgenomen. We hebben op deze manier toch wat constructiefs kunnen doen met de ploeg. Eigenlijk hebben we vanaf eind februari tot nu een volwaardig programma kunnen draaien. Dat heeft dit seizoen toch nog gered. Vanaf het moment dat we de training hebben hervat, is er hard gewerkt. Dat leidde tot een stijgende leercurve en dat konden we goed gebruiken.”

Er waren ook tegenvallers. De Koning: ,,Daarna kregen we al snel veel, kleine, blessures, waardoor het vervolg van de competitie voor ons meer een overleven werd. Het was duidelijk hoeveel belastbaarheid je inlevert als je een paar maanden stilstaat. De binding met elkaar, het werken aan het spel, de fysieke kant en vooral ook de lol. Zeer belangrijk voor onze ploeg in ontwikkeling. Daarom zijn wij positief gestemd over onze deelname aan deze alternatieve competitie.”

GEBREK AAN BELASTBAARHEID

De Koning: ,,Wij hopen die blessures als gevolg van een gebrek aan belastbaarheid nu gehad te hebben. We stoppen kort en gaan vroeg in augustus weer aan de slag. De eredivisie begint pas op 18 september, dus we hebben wel even de tijd om op ons gebruikelijke niveau voor volgend seizoen te komen.”

Over de wedstrijd tegen Aalsmeer kon De Koning kort zijn.

,,Aalsmeer was veel sterker en direct al vanaf het begin kwamen wij nooit in de wedstrijd. Soms heb je van die dagen en dan zit er ook niks mee. Dit was er zo één. Complimenten voor Aalsmeer, dat strak en zakelijk handbal speelde. Weinig fouten in het spel en erg knappe combinaties.”

WHC/Hercules verdedigde matig, was aanvallend slordig en de afronding was te doorzichtig. Jari van de Moosdijk vormde de positieve uitzondering met zijn harde schoten én zijn spelinzicht. Mark Broers viel op door zijn honderd procent score met de vijf strafworpen. Jonah Baak was sterk aan de cirkel, maar kreeg te weinig bruikbare ballen aangespeeld.

Doelpunten WHC/Hercules: Mark Broers (5), Jari van de Moosdijk (4), Jonah Baak (4), Thimo Bakker (3), Lars Vogelaar (2), Tom Scheepmaker (2), Ziggy Eijsenring (1), Tim Frenk (1) en Kjeld Meijnen (1).

AD SPORT/PETER LOTMAN