NA STROEVE START TONEN HAGENAARS DE JUISTE VORM

Het zou te ver voeren om WHC/Hercules op basis van de 35-27 overwinning op Opleidingsteam BEVO als titelkandidaat te bestempelen. Op basis van een sterke tweede helft kon wél worden geconcludeerd, dat het team van de coaches Wesley Hage/Nick Masmeijer over voldoende potentieel beschikt om een vooraanstaande rol in de eredivisie te spelen.

In het eerste half uur was het nog zoeken en aftasten. Ook de zenuwen speelden een belangrijke rol, want de Hagenaars lieten een serie vrije kansen onbenut. Het was duidelijk dat de spelers té graag wilden en zich nadrukkelijk wilden bewijzen. Daardoor ging er nogal eens wat mis. Dat stelde BEVO in de gelegenheid om lang bij te blijven. De ploeg van coach en voormalig topspeler Pierre Jansen speelde gedreven en beschikte over veel schotkracht. Ondanks goed keeperswerk van Jay-Jay Scholtes (hij stopte twee strafworpen) pakten de Limburgers zelfs een 8-10 voorsprong na twintig minuten op de klok.

ONBERISPELIJK

Twee fraaie acties van Ziggy Eijsenring, drie doelpunten op een rij van talent Daan van Vliet en treffers van Sil Klompé en Koen Houdijk zorgden toch nog voor de 15-12 voorsprong bij de rust. Binnen vijf minuten na de pauze bepaalde de thuisclub het verschil. Wéér Van Vliet, die aanspraak mocht maken op de titel MVP, Houdijk, die de strafworpen onberispelijk binnen schoot en Klompé, die een voortreffelijke wedstrijd speelde, bepaalden de tussenstand op 19-13.

Het gat was geslagen en het was alleen nog zaak om die marge in het verdere verloop van de boeiende tweede helft vast te houden. Dat lukte, mede door de solide dekking met de krachtspatsers Mitch Giezeman, Jari van de Moosdijk, Mitchell Timmermans en Stan Zwinkels in het massieve middenblok. Met daarachter de uitstekend keepende Lars Hemmes als sluitpost.

REPUTATIE

Ook aanvallend verliep het allemaal veel soepeler met fraaie doelpunten (Ziggy Eijsenring op Kjeld Meijnen!) en vlotte combinaties. Daan van Vliet, Jonah Baak, Jari van de Moosdijk en Mitchell Timmermans maakten hun reputatie als schutter waar. Stan Zwinkels ontpopte zich met zijn snoeiharde, linkshandige schoten als een welkome aanwinst voor de Haagse ploeg.

Het technisch duo Hage/Masmeijer kon dus tevreden zijn, maar bleef (terecht) kritisch: ,,Eerste helft te nerveus, maar knap hersteld na de rust. Daarin was het aanvallend en verdedigend een stuk beter. Maar nog voldoende punten voor verbetering. Wel mooi dat we de eerste wedstrijd gewonnen hebben. Dat geeft een rustiger gevoel.”

WEDSTRIJDRAPPORT

Amusementswaarde (***): Er ging aan beide kanten te veel mis om het een topduel te noemen. Maar de inzet was voorbeeldig en beide teams scoorden fraaie doelpunten.

Scheidsrechters (****): Marije Warmenhoven-Duineveld en Marieke Smit floten een prima wedstrijd. Ze hadden er goed het oog in en beoordeelden de overtredingen op de juiste waarde. Met gevoel voor de wedstrijd gefloten.

Doelpunten WHC/Hercules: Daan van Vliet (6), Jonah Baak (5), Koen Houdijk (5), Stan Zwinkels (4), Sil Klompé (3), Mitchell Timmermans (3), Ziggy Eijsenring (3), Kjeld Meijnen (2), Erik Bohnet, Andries Bakker, Jari van de Moosdijk en Mitch Giezeman.

Doelpunten BEVO: Giel van Lisdonk (5), Daniël van Loenen (5), Yoran Kremers (5), Driek Manders (3), Mitchel Luijten (3), Deliano Antonio (3), Matti Quess, Gino Reijnen en Wessel Aarts.

AD SPORT/PETER LOTMAN


Foto’s: Ilja Vlietstra (IMV-fotografie)

Stan Zwinkels

Mitchell Timmermans

Mitch Giezeman