WHC/Hercules heeft tijdens het laatste voorbereidingstoernooi in Duitsland de Krombacher Cup gewonnen. Het team van de coaches Wesley Hage en Nick Masmeijer wonnen de beide poulewedstrijden en speelde in de finale gelijk. Strafworpen pakten uiteindelijk in het voordeel uit van de Hagenaars dankzij keeper Jay-Jay Scholtes die de beslissende penalty stopte.

WHC/Hercules won in de poule met 27-19 van Handball Mulheim Urmitz 2 en met 28-18 van TS Bendorf. In de finale kwam het HBMU 1 tegen en dit keer werd het een 18-18 gelijkspel. Eigenlijk onnodig, want in de slotseconden kreeg het Combinatieteam nog onnodig een strafworp tegen, waardoor de eindstrijd beslist moest worden door 7-meters.

De eerste drie strafworpen werden door beide teams feilloos benut, waarna WHC/Hercules  zijn pingel gestopt zag worden. Maar ook Jay-Jay Scholtes stopte een strafworp van de Duitsers en Jari van de Moosdijk schoot vervolgens koelbloedig raak. De vijfde penalty was opnieuw een prooi voor Scholtes die met een geweldige reflex zijn team aan de toernooi-overwinning hielp.

PRIMA AFSLUITING

Een prima afsluiting van een trainingsstage die vooral bedoeld was om de nieuwelingen als Lars Hemmes en Stan Zwinkels nog beter te laten wennen. Ook Jonah Baak, die vanwege studie-stage een periode in het buitenland verbleef, toonde weer zijn oude vorm met slimme lobjes en onderhandse effectballetjes als afronding.

Coach Hage tevreden: ,,We wilden dit afsluitende weekend gebruiken om de laatste puntjes op de i te zetten. Vooral ook onder een andere weerstand dan we hier in Nederland gewend zijn. En ook om de onderlinge binding te vergroten. Daarin zijn we goed geslaagd. Paar goede wedstrijden gespeeld met als afsluiting een spannende finale tot de laatste seconde. In totaliteit zeer tevreden over het spel van de groep.”

Zaterdag start WHC/Hercules de competitie met de thuiswedstrijd in sporthal Loosduinen tegen Opleidingsteam BEVO.

AD SPORT/PETER LOTMAN


klik op de foto voor het origineel