HOEKSPELER VOOR STUDIE STUURMAN OP STAGE NAAR SYDNEY

WHC/Hercules zal het voorlopig moeten doen zonder linkerhoekspeler Tim Frenk. Voor zijn studie als stuurman bij de Holland America Lijn vertrekt hij binnenkort naar Sydney om aan te monsteren op de Ms Noordam. Zaterdag is de derby tegen streekgenoot EHC zijn laatste wedstrijd.

Vorig jaar februari kwam toekomstig stuurman Tim Frenk net terug van een driemaandelijkse stageperiode op de Ms Rotterdam door het Caraïbisch gebied. Toen al een onvergetelijke ervaring waarin hij alle facetten van het scheepvaartleven leerde kennen. Werken op de brug en in de machinekamer, wacht lopen, onderhoud verrichten, alle dagelijkse werkzaamheden die nodig zijn, moest hij uitvoeren.

Als kers op de taart mocht hij toen onder begeleiding van de kapitein een eigen manoeuvre verrichten met een schip van zo’n 100.000 ton. ,,Dat geeft een onwijs machtig gevoel om de volledige controle te hebben over zo’n gigantisch schip”, vertelt Frenk trots.

Inmiddels is hij alweer een paar stappen verder in zijn opleiding. Reden waarom hij opnieuw voor langere tijd naar het buitenland moet. Handbal komt dus weer even op de tweede plaats, hoe jammer hij dat ook vindt. Maar zijn droom najagen, stuurman worden op de grote vaart, heeft toch echt de hoogste prioriteit.

IN SYDNEY AAN BOORD

Tim Frenk over zijn toekomstplannen: ,,Ik vlieg 8 februari naar Australië om in Sydney aan boord te gaan van dit keer de Ms Noordam. Deze afstudeerstage loop ik als Deck Cadet. Na deze periode hoop ik mijzelf derde stuurman te mogen noemen van de Holland America Line. Ik vlieg naar Sydney, omdat de Ms Rotterdam daar op dat moment ligt. Ik ga een mooie reis tegemoet met een aantal vaartochten om Nieuw-Zeeland. Begin april maken we dan de oversteek naar Alaska via Hawaii. Het zal opnieuw een prachtige ervaring zijn.”

Toevallig was vorig jaar zijn herstart bij terugkomst óók de derby tegen EHC. Nu is diezelfde tegenstander voorlopig zijn laatste partij met zijn club WHC/Hercules. Extra gemotiveerd zegt hij: ,,Ik verwacht dat we weer winnen. Wij zijn 2023 begonnen met een slechte start. Twee verloren uitwedstrijden. Het loopt tot nu toe nog niet echt lekker. Zaterdag mogen we eindelijk weer in eigen huis spelen. Op Ziggy Eijsenring na zijn we volledig compleet. Dus dat moet lukken. Al met al zou het voor mij een mooie wedstrijd zijn om winnend af te sluiten en op die manier afscheid te nemen. Dan zitten we weer op de juiste koers.”

AD SPORT/PETER LOTMAN


privé foto