WHC/Hercules speelde in de eredivisie tegen Havas afgelopen zaterdag ontegenzeggelijk de slechtste wedstrijd van het seizoen. De nederlaag tegen de onderaan staande opponent uit Almere was beschamend. Er was één voordeel: de spelers realiseerden zich dat ook terdege en staken de hand in eigen boezem. Opbouwer Luca Baak probeert uit te leggen hoe het zó mis kon gaan.

Het team van het technisch duo Wesley Hage/Nick Masmeijer kan deze competitie tot nu terugkijken op een aantal voortreffelijke partijen, met overwinningen op onder meer de titelkandidaten Quintus en BFC. Maar daar tegenover stonden óók ‘zeperds’ tegen laag geklasseerde tegenstanders. Hoe kan het, dat zo’n talentrijke ploeg toch nog door de ondergrens kan zakken?

Luca Baak is eigenlijk nog steeds niet bijgekomen van de blamage van afgelopen zaterdag. ,,Het was voor ons allemaal ook erg teleurstellend. We hadden het zeker niet verwacht. Het is voor mij ook erg verwarrend waarom we de ene week een fantastisch resultaat kunnen neerzetten tegen een ploeg in de top-5 en dan de volgende wedstrijd volledig onderuit gaan. Ook tijdens de partij tegen Havas komen we sterk de rust uit en komen dan op een voorsprong van zes doelpunten. Daarna lijkt het dan alsof we als team de concentratie verliezen.”

MOEILIJK TE VERKLAREN

Schutter Baak, goed voor zes doelpunten: ,,Dat mag natuurlijk niet gebeuren. We misten te veel open kansen en lieten Havas daardoor terugkomen in de wedstrijd. Te gehaast schieten en slordig balverlies kostten ons tegen het einde de kop. Havas bleef de kansen wél benutten. Hoe de terugval komt, is moeilijk te verklaren. Het enige wat we kunnen doen, is goed reflecteren op onszelf en dit meenemen naar de komende wedstrijden. En ervoor zorgen, dat zoiets niet meer kan gebeuren.”

Zaterdag staat alweer de zware uitwedstrijd in Emmen tegen E&O/HurryUp op het programma. Baak vol vertrouwen: ,,Zaterdag moeten we laten zien wie we werkelijk zijn en wat we kunnen. En dat we er van geleerd hebben, zodat we deze pijnlijke nederlaag achter ons kunnen laten. De competitie is zeker nog niet afgelopen. Volgend seizoen willen wij stappen maken en dan moeten we er nu alles aan doen om hiervan te leren en de laatste wedstrijden nog een paar mooie resultaten neer te zetten.”

AD SPORT/PETER LOTMAN