HAAGS COMBINATIETEAM KLAUTERT GELEIDELIJK AAN WEER OMHOOG

WHC/Hercules had in de eredivisie opvallend weinig moeite met Feyenoord Handbal. Na een vlotte partij wonnen de Hagenaars ruim met 31-19. Daar zag het bij de rust (14-12) nog niet naar uit. Tot dat moment konden de Rotterdammers nog aardig in het spoor blijven. Een tussensprint van het Combinatieteam naar 20-13 bleek voldoende.

Twee momenten sprongen er onmiddellijk uit bij WHC/Hercules. De Kempatruc (‘vliegertje’) in de negentiende minuut, subtiel aangespeeld door Ziggy Eijsenring en fraai, lang in de lucht hangend, afgerond door Lars Vogelaar.

Ook de feilloze break-out van de uitblinkende doelman Stefan Stapper in de tweede helft op de wegsprintende Jonah Baak was een juweeltje.

DAAN DE KONING MVP

Naast Vogelaar en Stapper was ook de altijd gevaarlijke en voor veel dreiging zorgende Koen Houdijk een lust voor het oog. Hij was ook genomineerd voor Meest Waardevolle Speler (MVP), maar die eer ging uiteindelijk naar Daan de Koning. Terecht, want de onverzettelijke De Koning was opnieuw een rots in de branding in de solide Haagse verdediging. De dekking functioneerde trouwens toch voortreffelijk bij WHC/H en daar lag uiteindelijk ook de basis voor de overwinning.

Ole van Grieken mocht de laatste tien minuten de excellerende Stapper nog vervangen en ook hij verrichtte een serie knappe reddingen. Ook de wissels Ole Poeth (goed rendement), Michel Verbey (mooie assists) en Mark Broers (effectief) deelden in het succes.

CONTROLE

Coach Richard Rijkens schatte vooraf nog in, dat Feyenoord een lastige tegenstander zou zijn, maar kon na afloop tevreden zijn over het toch makkelijk bereikte resultaat. ,,Wij hebben ons de tweede helft erg goed aan de afspraken gehouden, zowel in de dekking als in de aanval. Hierdoor was er veel controle over het wedstrijdverloop en konden we tien minuten voor tijd met elf doelpunten voorsprong flink doorwisselen.”

Bij Feyenoord kon vooral Royce Helbers ons bekoren. We kennen hem nog uit zijn tijd bij Haro en de snelle, makkelijk schietende linkshander was ook nu weer een moeilijk af te stoppen aanvalskracht.

Doelpunten WHC/Hercules: Koen Houdijk (9, waarvan 4 strafworpen), Lars Vogelaar (5), Jonah Baak (4), Tim Frenk (4), Tom Scheepmaker (4), Luca Baak (3), Ole Poeth (1) en Mark Broers (1).

Scheidsrechters (***): Hristijan Stevoski en Ricardo Schoof floten met veel betrokkenheid. Ze zaten overal bovenop en hadden goed zicht op wat wel of niet door de beugel kon. Ze zijn geconcentreerd met hun vak bezig. Jong en zeker met potentie.

AD SPORT/PETER LOTMAN


klik op de foto voor het origineel


“Het vliegertje”