WHC/HERCULES

Het combinatieteam WHC/Hercules won in Rotterdam met 33-36 (rust 14-19) van Feyenoord Handbal, maar speelde desondanks een matige wedstrijd. Er zat wel sprit in de ploeg en ook tactisch klopte het, maar de afronding was te gehaast en daardoor te onzorgvuldig.

Het team van het technisch duo De Koning/Rijkens gaf verdedigend veel te veel ruimte weg, waardoor Feyenoord te gemakkelijk en te veel tot scoren kon komen, zelfs in ondertal. In de tweede helft stelde de offensieve dekking van de Rotterdammers WHC/H voor een lastig probleem. Veel balverlies was het gevolg. Toch bleef de marge steeds twee doelpunten in Haags voordeel, al bleek daaruit wel de kwetsbaarheid. In de slotminuten stelde Jonah Baak na de tussenstanden 31-34 en 32-35 uit een break de overwinning definitief veilig: 33-36.

Positief was de terugkeer na een blessure van Daan de Koning, die verdedigend met zijn positieve coaching direct een rol van betekenis vervulde.

De meeste doelpunten kwamen van: Luca Baak (6), Tim Frenk (6), Jonah Baak (4), Tom Scheepmaker (4), Ziggy Eijsenring (4), Lars Vogelaar (4)  en Michel Verbeij (3).  


EERSTE HELFT NEKT QUINTUSMANNEN

De mannen van Quintus waren niet opgewassen tegen het Belgische Visé: 33-21. Vooral door een matige eerste helft was de formatie van het technisch duo Hinskens/Van Lier bij de rust met 18-6 al op een grote achterstand gespeeld. Na het wisselen ging het een stuk beter en speelde Quintus met 15-15 feitelijk gelijk.

Coach Van Lier: ,,Door eigen fouten in de aanval leden we veel balverlies in de eerste helft en kregen daardoor veel snelle aanvallen tegen. De dekking was nog wel in orde. De verdediging van Visé was heel goed de eerste helft. Dat maakte het lastig voor ons. De tweede helft  zijn we ondanks veel tijdstraffen toch hard blijven werken en hebben we nog iets van die grote achterstand kunnen goedmaken.”

Bij Quintus maakte A-junior Olav Scholtes met twee doelpunten een prima debuut. Marc de Vreede (4), Jordan Beukman (4), Martijn Poot (3), Ard Vollebregt (3) en Troy Oranje (3) waren de beste schutters. Mitchell Timmermans speelde een sterke wedstrijd in de verdediging.


EENVOUDIGE ZEGE HELLAS IN DERBY TEGEN EHC

EHC-HELLAS

De derby tussen EHC Leidschendam-Voorburg en het Haagse Hellas eindigde in een 24-33 overwinning voor de Hellenen.

Het was een zakelijke overwinning, waarbij Hellas duidelijk de betere partij was. Het team van coach Maarten Roestenburg kwam dan ook niet in de problemen met tussenstanden van 3-11, 6-13, 9-16, 14-22, 18-27 en 20-31.

Roestenburg tevreden: ,,Een prima uitslag, al hadden we misschien nog wel meer doelpunten moeten maken. Maar dat is dan ook het enige verwijt. Ik heb de ervaren spelers extra rust kunnen geven. Die jonge gasten speelden een prima hoog tempo. In elk geval geen blessures opgelopen voor de topper zaterdag tegen E&O. En dat is ook belangrijk.”

Bij Hellas kwamen de meeste doelpunten van: Loek van Bergen en Henegouwen (5), Thierry van Zundert (5), Kevin Pronk (4), Pim van Starrenburg (4), Michael Pronk (4) en Olivier Beltman (3).

EHC miste de basisspelers Djimmy Nolet, Tim Lammers, Jury van Vliet, Jermaine Taco en Bart Vinkesteijn. Die waslijst aan geblesseerden maakte het voor de thuisclub extra lastig. Het team moest worden aangevuld met spelers uit het tweede, dat daarvoor al een wedstrijd had gespeeld. Dat bleek te veel van het goede.

Positief waren de eerste minuten van A-junior Björn van Rijn. Ook de vier fraaie doelpunten vanuit de rechterhoek door Dave Uytdewilligen waren het vermelden waard. Youri Verschut (ex Hellas) liet zich gelden met mooie doelpunten en goede defensieve acties.

AD SPORT/PETER LOTMAN