WHC/HERCULES

Het team van het nieuwe technisch duo Wesley Hage/Nick Masmeijer verloor onverwacht ruim met 20-31 van Arnhem. Coach Hage gaf als verklaring: ,,Wij vergaten ons in de eerste helft te belonen door veel open kansen te missen. Daardoor kon Arnhem door een snelle omschakeling veel scoren. Arnhem is op dit moment verder dan wij met name in het geduld bewaren in de aanval en het afronden van de honderd procent kansen. Wij moeten daarin als jong team nog een stap maken. Dat gaat ook zeker lukken in de resterende wedstrijden. Wij hadden ook een ander resultaat verwacht, maar laden ons weer op voor de derby van zaterdag tegen EHC.”

Doelpunten Combinatieteam, dat Luca Baak (enkel) en Erwin Roeleveld (teen) miste: Jari van de Moosdijk (7), Jonah Baak (4), Koen Houdijk (3), Sander Lassooij (2), Tim Frenk (1), Mitch Giezeman (1), Lars Vogelaar (1) en debutant Daan van Vliet (1).


MANNEN QUINTUS

De mannen van Quintus waren in Almere tegen Havas in het openingsduel van de eredivisie met 26-32 te sterk voor de thuisclub. De start was nog wat stroef: 7-7 na een kwartier en bij de rust was het pas 14-16 voor de Westlanders. Na het wisselen ging het beter lopen en na vijftien minuten in de tweede helft was het kwaliteitsverschil duidelijk: 19-25. Via 22-30 pakte het team van trainer/coach Ruben Schelbert de verdiende 26-32 overwinning.

Cirkelloper Rick van Ravesteijn was als vanouds weer uitermate trefzeker met 11 doelpunten. De rest van de score kwam van: Jordan Beukman (8), Timo Blom (3), René de Bakker (3), Jordi van Erp (3), Max van Zijderveld (3) en Kai Overkleeft (1).

Doelman Cas van der Harst onderscheidde zich met drie gestopte strafworpen en nog een serie andere vrije schoten.

Opvallend was de geruisloze toevoeging van Bart de Koning aan de technische staf van Quintus. De voormalig trainer/coach van WHC/Hercules gaat coach Schelbert assisteren bij de hoofdmacht van de Westlanders.


VROUWEN QUINTUS

De vrouwen van Quintus wonnen uiteindelijk overtuigend met 31-21 van debutant PSV. Ze kenden een overrompelende start, want na vijf minuten was het 6-1 voor de thuisclub, die met veel inzet speelde. De Eindhovense ploeg kwam na een kwartier knap terug en nam zelfs even een voorsprong. Quintus herstelde zich en pakte bij de rust een 17-13 marge. In het tweede bedrijf konden alle speelsters van de vernieuwde Heulse formatie worden ingezet en verschillende spelvormen worden uitgeprobeerd. De voorsprong van tien doelpunten leende zich daar goed voor.

Judith van der Helm was met negen doelpunten de uitblinkster. Jara Datthijn (4) en Jill van der Zeijden (4) waren ook goed op dreef. Keepster Dian Bruinen was in uitstekende vorm.


VROUWEN VELO

Debutant Venéco/VELO was na de surprise vorige week tegen VZV getuige de 37-26 nederlaag niet opgewassen tegen V&L. Ondanks opnieuw sterk spel van aanjaagster Talisa van Bergen en Henegouwen-Groen bleek de overmacht van de ervaren Limburgse ploeg te groot. Coach Nico Stet: ,,We hebben onszelf tekort gedaan. We kunnen beter. In de verdediging zijn we nog te braaf. Het moet wat doortastender. Maar dat komt allemaal nog wel.”

AD SPORT/PETER LOTMAN