Regelmatig vragen we hoe de handballers in onze Haagse/Westlandse regio deze moeilijke tijd doorkomen. Na Donny Vink, Rick van Ravesteijn, Caspar Hovingh, Esther de Vos, Collin de Vette, Luca Baak, Marc de Vreede, Nicole van Meteren, Celine Michielsen, Ubbo Starrenburg, Yannick Boers, Tom Scheepmaker, Danick Snelder, Koen Houdijk, Jonah Baak, Paulien Barendrecht, Thierry van Zundert, Paul Vis, Angelique van Duijvenbode/Max de Maat, Tim Frenk,, Loek van Bergen en Henegouwen, Lois Strik, Ard Vollebregt en Wessel Coster, dit keer Ziggy Eijsenring van WHC/Hercules.

Ziggy Eijsenring (19 jaar), de slimme spelbepaler van B&B Healthcare WHC/Hercules, betrekt nadrukkelijk de supporters bij zijn prognose voor het nieuwe seizoen. ,,Ik hoop, dat wanneer het seizoen begint ook de supporters weer kunnen komen kijken naar de wedstrijden. Als het vol is op de tribune doet dat wat met je als speler. Afgelopen seizoen waren er bij een aantal wedstrijden veel toeschouwers en dat heeft ons enorm geholpen. We willen graag samen met de supporters weer een mooi jaar gaan draaien. Zij horen namelijk gewoon bij het team.”

Zelf doet Eijsenring, die Social Work aan de Haagse Hoge School studeert, er alles aan om in conditie te blijven. ,,Ik probeer fit te blijven door flink door te trainen. Dat doe ik samen met mijn broers Mauro en Ezra thuis. Zij zijn helaas gestopt met handballen. Verder train ik ook twee keer per week op de club in kleine groepjes onder leiding van Wesley Hage. Ik mis het handbal heel erg. Vooral de wedstrijden, het knokken in het veld en de spannende duels. Ook de spelersgroep mis ik. De gezelligheid tijdens en na de trainingen”, aldus Eijsenring die naast zijn studie in de keuken werkt bij Shabu To Go in Ypenburg en vrijwilligerswerk doet bij Vitalis Maatjes.

NOOIT OPGEVEN

Met veel plezier denkt de balvaardige midopbouwer terug aan het afgelopen seizoen.

,,Ik ben er erg positief over. Wij hebben laten zien, dat wij nooit opgeven en van elke tegenstander in de eredivisie kunnen winnen. Zelf heb ik afgelopen jaar veel geleerd van trainer Zsigmond Makay. Ik kreeg veel vertrouwen van hem en heb veel speelminuten gemaakt. Dat heeft mij goed gedaan. Toch vind ik, dat wij meer uit het seizoen hadden kunnen halen. Uiteindelijk hebben we aan het einde te veel steekjes laten vallen. Ik had stiekem gehoopt op een hogere eindklassering.”

,,Aan de ene kant vind ik het jammer, dat Zsigmond volgend jaar geen coach meer is. Ik heb veel van hem geleerd en daar ben ik hem dankbaar voor. Aan de andere kant was het wel tijd voor vernieuwing. Ik denk, dat dit het juiste moment is om te veranderen.”

STERKE SELECTIE

Van het nieuwe seizoen verwacht Eijsenring, die deel uitmaakt van een sterke selectie, veel.

,,Ik heb veel vertrouwen in de nieuwe trainers Bart de Koning en Richard Rijkens. Ze komen heel enthousiast over en ze hebben een goed plan. Dat merk ik op de manier hoe zij over handbal praten. Zij vinden het team belangrijk. Dat vind ik zelf ook. Samen knokken voor een goed resultaat. De strijd aangaan met mijn teamgenoten op de trainingen. En natuurlijk het gevecht met onze tegenstanders. Ik verwacht, dat wij beter zullen presteren dan afgelopen seizoen en de toeschouwers weer zullen verrassen. We hebben een brede selectie met veel jongens die gretig zijn om te laten zien wat zij kunnen. Dat zal de individuele kwaliteiten van iedereen alleen maar verbeteren. Wij gaan mooie dingen laten zien. Ik heb veel zin om met dit nieuwe trainersduo in de nieuwe competitie aan de slag te gaan. Ik kan niet wachten.”

AD SPORT/PETER LOTMAN