NEDERLAGEN VOOR VROUWEN EN MANNEN QUINTUS, HELLAS, WHC/HERCULES EN EHC

De vrouwen van Quintus waren kansloos tegen koploper Handbal Venlo. Met 21-35 (rust 9-19) kreeg het team van coach Fred Michielsen onverwacht een grote nederlaag te slikken. Michielsen: ,,Niets lukte, alles ging mis bij ons. Alle speelsters bleven onder hun normale niveau.” Anouk Zwinkels (4), Celine Michielsen (3) en Fem Boeters (3) scoorden de meeste doelpunten.

MANNEN QUINTUS

Ook de mannen van Quintus gingen in de BENE-League fors onderuit bij Sporting Neepelt: 43-23. Oefenmeester Jack van Lier: ,,Wij verliezen de partij op hun break en de snelle tegenaanval. Verder schoten zij bijzonder scherp van afstand. Alle schoten verdwenen in de kruising en bij ons gingen ze vaak mis. We zijn hard blijven werken, maar zij waren duidelijk een maatje te groot. Bij ons geen echte uitblinkers helaas.”

En opbouwspeler Marc de Vreede: ,,Het was een slachtpartij. Binnen een paar minuten al 8-2. Alles wat wij fout deden, was voor hun een doelpunt. 24-10 bij de rust, toen was het al klaar. Aanvallend kwamen wij er niet doorheen. Verdedigend steeds een tel te laat. Algehele malaise.”

HELLAS

Opvallend was de ruime 30-19 nederlaag van Hellas bij Tachos in Waalwijk. Dat duel leek op voorhand een gelijkwaardige confrontatie te kunnen worden. Maar het team van voormalig Hellastrainer Hans van Dijk maakte korte metten met de Hagenaars. Geen schijn van kans voor Hellas en dat verbaasde de supporters.

Coach Maarten Roestenburg in zijn reactie: ,,Tja, waar zal ik beginnen. De 21-7 ruststand zegt eigenlijk al genoeg. We zijn op alle fronten overklast in de eerste helft.  Zij waren veel scherper én zij schoten de kansen er wél in. Ook hun dekking en de keepers waren beter dan bij ons. De eerste zeven minuten hadden wij nog genoeg kansen, maar die gingen er niet in.”

,,Daarna konden wij er geen wedstrijd meer van maken. Tachos ging genadeloos over ons heen. Op geen enkele manier konden wij ze afstoppen. Na de rust hebben wij onszelf bij elkaar geraapt en hebben de tweede helft, voor wat het waard is, gewonnen. We zijn een andere dekking gaan spelen en dat pakte beter uit. Dat moeten we maar vasthouden voor de volgende wedstrijden. Vorige week nekte ons ook de eerste helft. Maar we kunnen moeilijk alleen een tweede helft spelen.”

Roestenburg blijft uiteraard optimistisch: ,,Veel werk aan de winkel voor deze jonge groep. We zitten krap in onze bezetting, waardoor we weinig kunnen veranderen. Gewoon verder hard trainen, de scherven opruimen en ons naar de bovenste zes ploegen terug knokken.”

Wessel Coster (5 doelpunten), Olivier Beltman(3) en Kevin Pronk (3) onttrokken zich met hun doelpunten enigszins aan de malaise.

EHC

Het duel tussen EHC en Havas leek op papier een gelijk opgaand duel te kunnen worden. Maar de ploeg uit Almere bleek uiteindelijk met 25-36 toch veel te sterk voor de thuisclub.

Bart Vinkesteijn fungeerde als assistent-coach van Hedi Boumnijel in verband met afwezigheid van hoofcoach André van den Bosch vanwege werkzaamheden. Vinkesteijn over de nederlaag: ,,We hadden vooraf ingeschat, dat we in de buurt van deze tegenstander zouden kunnen blijven en de eerste punten konden pakken. Maar in de eerste helft raakten we het direct helemaal kwijt. Er werden wel kansen gecreëerd, maar niet afgemaakt. Ruim vijftien kansen op de keeper of ernaast. En daarbij was het in de dekking een gatenkaas. Ook het doorwisselen had geen effect.”

Onder het toeziend oog van de Wethouder van Sport begon EHC de tweede helft wat stroef. ,,Maar de groep herpakte zich en maakte de kansen beter af”, aldus Vinkesteijn. Het gat van vijftien doelpunten was echter te groot om nog te overbruggen. Onze beide cirkellopers waren geblesseerd en dat was ook een nadeel. Er was gelukkig een tijdelijke terugkeer van Xaveer Obbens en verder aanvulling van Bart Brandt uit het tweede team.”

WHC/HERCULES

Het Haagse Combinatie team en de reserveploeg van Bevo speelden een aantrekkelijke partij, maar ook hier trokken de Hagenaars met 28-23 ( rust 12-9) aan het kortste eind. WHC/H liet te veel vrije kansen onbenut om in het spoor te blijven. Door de vele pittige duels was de strijd de moeite van het aanzien zeker waard. Ziggy Eijsenring was als midopbouwer goed op dreef. Een hoofdrol was er voor keeper Stefan Stapper, die evenals zijn stand-in Olé van Grieken een strafworp stopte. A-junior Maxime Badji maakte in de linkerhoek zijn debuut en deed dat prima.  

Jonah Baak (5x raak), Lars Vogelaar (5) en Ziggy Eijsenring (4) waren de beste schutters.

AD SPORT/PETER LOTMAN